Driftsäker elångpanna

En elångpanna från Pannpartner är driftsäker, servicevänlig och levereras med hög driftillgänglighet. Vi kan leverera lågspända elångpannor i effekter upp till 5000 kW.

Våra leveranser kan omfatta kompletta, installerade och driftsatta pannanläggningar. Våra elångpannor är miljövänliga och kan placeras nära ångförbrukaren. Konstruktionen bygger på över 60 års erfarenhet av elektriska elementångpannor. Med helt flänsade elpatroner, erhålla en säker lösning som är lätt att demontera samt ger bra inspektions- och rengöringsmöjligheter av tryckkärlet. Med synliga komponenter och separat elskåp, undviks följdskador av läckage. Komponenterna blir lätta att justera och åtgärda samt utsätts inte för övertemperaturer.

Förhållandevis stor ång- och vattenvolym i ångpannan ger torr mättad ånga vid ett stabilt ångtryck, samt ger en buffert för varierande ånguttag utan driftstörningar.

Vi har ett eget sortiment med vattenbehandlingsutrustning, anpassat för elångpannor och ångsystem. I våra anbud inkluderar vi också kemikalier och testutrustning för uppföljning av vattenbehandlingens funktion.

Tillverkning i Falun

Elångpannorna tillverkas i Sverige och med tryckkärl i svart eller rostfritt material. De uppfyller gällande PED-regler och är CE-märkta. Ångpannorna tillverkas i våra egna lokaler i Falun där även vårt reservdelslager hanteras.

sms-larm

Nyhet! SMS-larm för övervakning av elångpanna

För att hjälpa våra kunder att enkelt och effektivt uppfylla det nya lagkravet gällande ständig övervakning av elångpannor, presenterar vi stolt Pannpartners smarta SMS-larm.

Denna enhet installeras direkt i styrskåpet och har blivit en standardkomponent i våra nyleveranser. I abonnemanget ingår både SMS och data via 4G/5G-nätverk, samt uppkoppling till vårt avancerade RMS-system.

Med RMS-systemet kan vi på distans se status, testa larmfunktionen, och programmera enheten, vilket minimerar behovet av fysiska inspektioner och underhåll. Detta ger dig som kund en problemfri och kostnadseffektiv lösning för att uppfylla lagkravet på ständig övervakning av ångpannor.

Ny elångpanna PP201 med högre kvalitet!

Vår nya elångpanna PP201 tillverkas upp till 240 kW. PP201 är vår mest kompakta elångpanna och levereras som standard med toppmodernt ABB-styrsystem. Med det förberedda systemet kan du enkelt uppgradera din utrustning och anpassa den efter dina specifika önskemål.  Pannan skiljer sig från tidigare modeller med följande egenskaper:

  • Ny design som tar mindre uppställningsyta i anspråk
  • Bättre isolering
  • Högre kvalité på armaturer och gedigen elkraftsutrustning
  • ABB styrsystem samt standard sms-larm. ABB styrsystemet är förberett för framtida optioner på tillvalsutrustning för ångpannan.
elångpanna pp201
pannrum med elångpanna

Pannrum med elångpanna 750 kW

Pannpartner har tagit hand om hela processen att skapa ett pannrum med elångpanna 750 kW.
Från design till installation, för att säkerställa att kunden får en komplett och funktionell lösning.
Kund är en välkänd förpackningstillverkare. (Foto AS)

Installation av elångpanna PP4000

Nöjd kund som har haft en elångpanna PP2500 sedan 2015. Vid behovet av att utöka fabriken och produktionen beslutade man sig för att komplettera med en elångpanna PP4000.

Pannpartner har tagit hand om hela processen, från design till installation, för att säkerställa att kunden får en komplett och funktionell lösning.

Kund är en välkänd mejerikoncern.

(Foto AS)

elångpanna till kund

Dokumentation och kurser

Våra drift- och underhållsinstruktioner följer god industristandard. Vi erbjuder kurser i funktion och underhåll av er ångpanna inklusive ert ångsystem.

Service och serviceeavtal

Vi har egen servicepersonal och ett nätverk av partners över hela Sverige som har erfarenhet av våra produkter och vi kan teckna serviceavtal över leveransen.

Systemlösningar

Våra drift- och underhållsinstruktioner följer god industristandard. Vi erbjuder kurser i funktion och underhåll av er ångpanna inklusive ert ångsystem.

Referenser

Leverans till Northwolt. En prefabricerad ångcentral 2 x 3 MW elångpanna
Leverans till Northwolt. En prefabricerad ångcentral 2 x 3 MW elångpanna

Northvolt

Prefabricerad ångcentral, 2 x 3 MW, el.

KI Akademiska hus

Ångcentral 2×2 MW

KI Smittskyddsinstitutet

2x 200 kW elångpannor

Elångpanna till Stora enso

Stora Enso

Elångpanna 1 MW

Elångpanna till Absolut Company

Absolut Company

Elånga 4 MW

PANNPARTNER

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss kan du ringa,
skicka e-post eller fylla i kontaktformuläret med dina uppgifter och skicka en förfrågan.

Kontaktfomulär

Vill du ha en offert från oss, fyll i dina uppgifter nedan så vi kan boka in ett möte.

Relaterade tjänster

servicebilar

Service- och tillsynsavtal

Vi erbjuder serviceavtal och tillsynsavtal för våra leveranser. Avtalen kan innebära veckovisa, månadsvisa eller årsvisa besök för service och förebyggande underhåll.

reservdelar

Reservdelar

Våra servicemontörer har kunskap och tillgång till reservdelar för bl a följande fabrikat och leverantörer: Pannpartner, Ångjanne, Olsson-Pannan, Basse, CP-värme etc.

Förbrukningsvaror

Pannpartner erbjuder förbrukningsvaror som doseringsmedel, avhärdningssalt och pannlabb. Kontakta oss på Pannpartner för mer information om våra förbrukningsvaror.